Stiuci de August

Aventuri in aceasta zona

Moderator: Stefan

Stiuci de August

Postby Stefan » Fri Aug 20, 2010 10:49 am

Concediu....mult asteptatul concediu...Anul acesta am renuntat la trend si am decis impreuna cu sotia sa ne petrecem concediul in tara. Astfel dupa o saptamana petrecuta la malul Marii Negre am poposit in Delta pentru o saptamana, in Mahmudia. In prima zi de pescuit mi-am incercat norocul la salau, bineinteles dupa ce am pescuit vre-o ora la obletel pentru a-l sacrifica in favoarea rapitorului. Am reusit sa prind o singura bucata la vre-o 600 gr in toata dupa-amiaza.
O zi am sacrificat-o cautand crapul si alte ciprinide dar ghinion, nu am gasit nimic, si am batut aproape jumatate din Dunarea Veche.
Pe parcursul acestor incercari recunosc ca am prins somotel mic la rama neagra, eliberat bineinteles.
In ultimile doua zile din concediu am avut insa inspiratia de a incerca stiuca, si bine ca am incercat-o. Auzisem cam de la inceputul saptamanii ca pe lacul Isac bate stiuca, dar parca refuzam sa cred, pana in acea zi in care m-am trezit cu noaptea-n cap, am luat cutia cu naluci, lanseta Ron Thompson 20-40gr si mulineta Ryobi Ecusima cu fir textil de 0.2, apoi am lasat barca la apa si dus am fost. In jumatate de ora eram pe lacul Isac alaturi de alte 15 barci :D .
Nu am fost singur ci impreuna cu socrul meu care a avut si o idee stralucita in alegerea locului pe lac. Am pescuit de la ora 7 pana la ora 11 cand caldura ne-a toropit, timp in care am reusit sa bagam in mincioc 7 stiuci cu greutate intre 900 si 1200 gr. Am prins si vre-o 6 marlite dar acestea au fost eliberate si bineinteles ceva biban frumos.
A doua zi, tatal meu, povestindu-i despre partida reusita pe care am avut-o si locuind in Constanta deci destul de aproape, s-a alaturat pentru o alta incercare le acelasi lac. Si nu a facut rau caci in 4 ore matinale am reusit sa aducem de data asta 4 stiuci dar ceva mai rasarite, in jur de 1500 gr bucata si vre-o 3 Kg de biban frumos.
Concluziile partidei sunt ca apa fiind foarte calda (27 grade Celsius) stiuca s-a retras catre mijlocul lacului, unde apa este mai adanca (2-3 m) si unde este mai putin bradis, deci mai aerisita, totodata lipsa bradisului facand-o mai vulnerabila. A preferat oscilantele mari argintii, in jur de 30 gr. si ataca izolat deci trebuia sa schimbi locul destul de des in cautarea cumetrei.
Cam acesta a fost pescuitulo in acest concediu, dar apele se retrag si cand se vor retrage, probabil in luna Septembrie, atunci va incepe si crapul si va fi ceva crap pentru ca anul acesta nu prea s-a dat in el.
Apoi asteptam sa se mai raceasca apele si sa mai cada bradisul pentru a putea accesa japse, lacuri si canale ce ascund adevarati monstrii dintosi.

[align=center]Image Image[/align]
[align=center]Image Image[/align]
[align=center]Image Image[/align]
[align=center]Image Image[/align]
Iubiti natura? Daca da, aveti grija de ea. Daca nu, lasati-o asa cum este, pentru a se bucura de ea cei ce o iubesc.
Stefan
Administrator
Administrator
 
Posts: 24
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:34 pm
Location: Bucuresti

Return to Zona Uzlina/Dunarea Veche

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron