O stiucareala de Noiembrie

Aventuri in aceasta zona

Moderator: Stefan

O stiucareala de Noiembrie

Postby Stefan » Fri Dec 03, 2010 11:15 pm

__Pe la jumatatea lui Noiembrie m-a apucat un dor nebun de un stiucarit tomnatic, motorizat de o saptamana in care am citit reviste de specialitate, am citit articole pe forumuri si bnineinteles mi-am pregatit trusa, am completat-o cu ceva "polonice" si am visat noaptea :P
__Astfel Sambata dimineata eram echipat pentru o ora de mers cu barca la o temperatura de circa 7-8 grade, adica foarte gros, cu echipamentul de pescuit in barca si cu multa speranta in suflet. Fir Intins ne-am zis .... eu, tata si cu tata socru, trei persoane in barca la rapitor reprezentand cam limita superioara a persoanelor ce pot pescuit fara a se lasa cu piercing-uri.
__Ne-am indreptat catre Lacul Uzlina si Lacul Isac, lacuri care au mers binisor anul acesta. Am inceput cu tatonarea catorva japse mai putin cunoscute de catre pescari. Din pacate aici nu am gasit decat liniste. Buna si asta dar stiuca? unde e stiuca ne-am intrebat? .... Am continuat insa cautarile intrucat asa ii sta bine unui pescar adevarat, sa fie perseverent.
Dupa vre-o 5 ore de hoinarit prin japse si pe lacul Uzlina, timp in care am agatat doar vre-o doua marlite pe care le-am eliberat, am poposit pe Lacul Isac.
__Ei bine aici s-au intensificat atacurile si am avut placerea sa scot din apa si o stiuca la 1,7 Kg, prinsa de tata socru. El a dat lovitura in acea zi la o lingura mare de vre-o 22 de grame, pe care am intitulat-o "terminator" intrucat a mai avut agatate in ancora ceva stiuci majore anul acesta. Despre mine si tatal meu nu pot sa spun decat ca am eliberat in total cred ca vre-o 20 de marlite ambitioase, fiind mult prea mici pentru a putea fi retinute si transformate in chiftelute :P In plus mai vrem sa prindem stiuca si in alti ani ... dar acesta este alt subiect pe care o sa-l dezbat in alt topic. Cam atat in prima zi de pescuit, ne-am intors acasa cu un trofeu si cu mintea deratizata de parazitii vietii orasenesti.
__La mal, in Mahmudia, in timp ce spalam barca, o alta silueta de ambarcatiune isi facu aparitia langa noi. Doi pescari din Tulcea care tocmai terminasera partida de pescuit la stiuca. Si stupoare ... oamenii scot vaslele ... scot lansetele ... scot pestele ... da pestele am zis, 18 Kg de stiuca. De admirat ca le-au prins si de neadmirat ca au oprit tot ce au prins, dar de asa e romanul (limita legala este undeva la 3Kg pe zi de pescar). In fine, oamenii au prins asa ca i-am intrebat ce si cum ... concluzia fiind ca seara la malul apei se afla ponturile. Am aflat ca prinsesera stiuca in Dunare si nu pe lacuri ... explicabil daca ma gandesc ca apa era limpede si foarte scazuta, deci stiuca a cam migrat din japse si lacurile de mica adancime.
__Asa ca a doua zi eram in aceeasi configuratie pe Dunare. Din stuf in stuf, purtati de curent, 3 ore am prins doar o marlita tata si un avat la 500 gr eu. Explicatia este apa crescuta. Din pacate in acea zi cota in portul Mahmudia arata +13 .... hmm cam mult ... e bine sa aflii un pont dar e si mai bine sa il aflii la timp. Am parasit astfel Dunarea si am migrat inapoi pe lacuri ca sa ne mai incercam norocul si acolo. Am incercat pe lacul Gorgova, apoi pe lacul Gorgovat, pe lacul Potcoava, dar nimic, nici macar un tac. In cele din urma ne-am intors la locul in care prinsesem cu o zi in urma stiuca "trofeu", pe Lacul Isac.
__Aici am pescuit cam 3 ore, timp in care toti ne-am distrat, cu multe marlite eliberate si multi bibani frumosi, numai buni de bors. Hehe dar am uitat sa va zic, iar a trosnit-o tata socru cu "terminatorul" ... da da .... iar o stiuca frumoasa, de data aceasta la 1,6 Kg. Si de aici am invatat o lectie, daca prinzi intr-un loc de ce ai mai incerca in altul?
__Cam atat pana la urmatoarea aventura .... va urez fire intinse ! :P
Attachments
IMG_0054.JPG
Acum la munca ...
IMG_0054.JPG (56.38 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0044.JPG
Din frumusetea Deltei ...
IMG_0044.JPG (58.61 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0036.JPG
Prin Japse ...
IMG_0036.JPG (33.4 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0052.JPG
Cam atat avea ...
IMG_0052.JPG (81.42 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0047.JPG
Un biban frumos ...
IMG_0047.JPG (51.28 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0050.JPG
Asta da ...
IMG_0050.JPG (65.15 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0048.JPG
Ups, m-au cam prins ...
IMG_0048.JPG (40.42 KiB) Viewed 4420 times
IMG_0015.JPG
Mulinez, mulinez ...
IMG_0015.JPG (36.65 KiB) Viewed 4420 times
Iubiti natura? Daca da, aveti grija de ea. Daca nu, lasati-o asa cum este, pentru a se bucura de ea cei ce o iubesc.
Stefan
Administrator
Administrator
 
Posts: 24
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:34 pm
Location: Bucuresti

Return to Zona Uzlina/Dunarea Veche

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron