O partida reusita pe canal

Aventuri in zona canalului Crisan-Caraorman, sau in zona localitatii Crisan/Dunarea Veche

Moderator: Stefan

O partida reusita pe canal

Postby Stefan » Tue Oct 27, 2009 5:08 pm

Si pentru ca nu a scris inca nimeni in cadrul acestei rubrici, voi rupe eu tacerea cu povestioara unei partide de pescuit de pe la jumatatea anului in curs, mai exact pe 07 Iunie 2009.
Am pornit de dimineata, dar nu foarte dimineata sa nu speriem somnul prea tare, din portul Mahmudia, catre zona Caraorman. Fiind o zi superba
s-a decis si sotia mea sa imi tina companie, asa ca am format o echipa de 3 persoane, eu, sotia si socrul meu.
Drumul a fost superb alegand traseul: Dunarea Veche, Canalul Litcov, Canalul Crisan-Caraorman.
Am facut o prima oprire pe canalul ce leaga bratul SF. Gheorghe de Litcov, acolo unde stiam o groapa adanca pe care o identificasem alte dati cu ajutorul sonarului montat pe barca. Aici nu am avut succes asa ca dupa jumatate de ora am plecat mai departe.
Am mai oprit in apropierea canalului Suez si aici fiind ceva gropi, de data aceasta momelile incepand sa fie halite de ceva bibani maturi la 400-500gr.
Am stat cam o ora acolo dar am am continuat apoi drumul in cautarea somnilor, pe canalul consacrat deja Crisan-Caraorman. Aici am mirosit un gropan la confluenta cu alt canal, ceva buturugi, apa de 7-8 metrii, ce mai locul ideal pentru mustaciosi.
Si asa a fost, dupa doua aruncari langa o buturuga groasa am si avut in ac prima moaca ce cantarea 2,5 Kg, aceasta ramanand insa cea mai mare captura a zilei. Totusi distractie a fost din plin, moacele aruncandu-se nesatule una dupa alta la ramele serpesti sau rosii. Cam tot pestele a fost eliberat, mai putin doua-trei moace care au cam inghitit acul pana in esofag si nu ar fi rezistat oricum.
Recomand aceasta zona pentru peisajul deosebit, pentru varietatea de pesti si pasari din zona si pentru locurile de pescuit minunate. Am pus mai jos cateva poze din acea zi suberba:

[align=center] Image Image Image[/align] [align=center] Image Image [/align] [align=center] Image Image [/align]
Iubiti natura? Daca da, aveti grija de ea. Daca nu, lasati-o asa cum este, pentru a se bucura de ea cei ce o iubesc.
Stefan
Administrator
Administrator
 
Posts: 24
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:34 pm
Location: Bucuresti

Return to Crisan-Caraorman

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron