top of page

Destinatii

Lacurile: Rotund, Gorgova, Potcoava, GorgovatLacurile Rotund, Gorgova, Potcoava si Gorgovat se regasesc in majoritatea itinerariilor alese de catre echipa noastra (e.g. excursiile de 3-4-5 ore). 

Accesul catre aceste lacuri se face dinspre canalul Litcov si se afla la o distanta aproximativa de 45 de minute (pe apa) fata de localitatea Mahmudia.

Peisajul va fi unul deosebit de frumos, specific Deltei Dunarii, pe aceste lacuri putand fi surprinse frecvent colonii de pelicani, cormorani, lebede, precum si alte specii de pasari ce habiteaza Delta. 

Deasemenea aceste lacuri prezinta si posibilitatea pescuitului sportiv, de exemplu la rapitor (stiuca, biban). 

Canalul LitcovCanalul Litcov se regaseste deasemenea in majoritatea itinerariilor propuse de catre noi, acesta facilitand accesul catre multe lacuri. 

Litcovul sau "Canalul Regele Carol al II-lea" este un canal artificial cu o lungime de 45 de Km, cel mai lung canal al Deltei Dunarii. 

Acesta leaga bratul Sfantu Gheorghe de canalul Caraorman si bratul Sulina. 

Nefiind un canal foarte lat, canalul Litcov reprezinta un refugiu bun impotriva razelor puternice ale soarelui in orele de arsita. 

Salciile ce contureaza Litcovul ofera imaginea unui culoar verde, luxuriant, deosebit de frumos.

Lacurile: Uzlina, Isac, Isacel, DunaleatcaAccesul catre aceasta salba de lacuri se poate face fie dinspre canalul Litcov sau dinspre bratul Sfantu Gheroghe.

Lacul Uzlina are o adancime mai mica iar lacul Isac este un lac mai adanc (aprox. 2 metri). 

Toate aceste lacuri se leaga prin intermediul unor canale inguste ce constituie un adevarat labirint natural.

Aici pot fi vazute colonii de pelicani, lebede, cormorani precum si alte pasari ce habiteaza Delta.

Aceste lacuri sunt cunoscute si pentru posibilitatea pescuitului sportiv la stiuca si biban.